Wat is een financial controller?

Een financial controller is iemand die belast is met de met de planning en control-cyclus. Daarmee worden de financiële producten bedoeld die een organisatie in een jaar gebruikt om financieel te sturen. Dat zijn de begroting, de tussentijdse rapportages (ook wel managementrapportages genoemd) en de jaarrekening (ook wel het jaarverslag genoemd). Wij leveren interim financial controllers die het verschil maken binnen uw organisatie. Onze financial controllers zijn dagelijks bezig met zaken als fiscale rapportage, subsidieverantwoording, eindafrekeningen en intormatie met betrekking tot projecten. Daarnaast onderscheiden zij zich vaak door ook leidinggevende taken op zich te nemen.

Een financial controller is iemand die een centrale positie heeft binnen de organisatie. Daarom is het van groot belang dat een financial controller moet beschikken over over uitstekende communicatieve vaardigheden. Doordat de afber Daarbij moet een goede financial controller zich altijd goed in zijn of haar stakeholder(s) verdiepen.

EFK in het kort

EFK Interim-management en advies ondersteunt overheids- en not-for-profitinstellingen met de tijdelijke invulling van financiële fucnties en HR-diensten.

Werken bij EFK

Wil je werken als interim financial professional bij EFK? Bezoek dan onze werken bij EFK website en bekijk de mogelijkheden die wij als werkgever bieden.

Direct contact

Heeft u een vraag aan een van onze medewerkers of bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan direct contact met ons op .

Hoe gaat EFK te werk?

Bij EFK gaan we zorgvuldig om met onze projecten en opdrachten. Een match met een van onze interim financial controllers en een opdrachtgever gaat via 5 vaste stappen. In deze 5 concrete stappen selecteert EFK de juiste Financial Controller die aansluit op uw wensen:

 1. Intake
  Middels een goede intake kunnen wij de belangrijkste wensen naar boven halen. Op die manier kunnen we verder kijken dan alleen de standaard criteria maar kijken we ook naar het menselijke aspect. Daarnaast kijken we uiteraard naar de vaste factoren als het niveau qua kennis en ervaring, looptijd, aantal uur per week, het takenpakket, welke werkzaamheden en bijzonderheden.

 2. Match
  Nadat we een compleet beeld hebben van de gewenste kandidaat maken wij een match met een beschikbare financial controller. Hierin kijken we goed naar de overeenkomende competenties, vaardigheden, soft skills en hard skills.

 3. Offerte
  Als we een goede match hebben gevonden tussen uw vraag en het aanbod dat we kunnen doen (welke medewerker, welke vaardigheden, welke periode) krijgt u een cv (curriculum vitae) om te beoordelen of u het eens bent met onze match. Meestal krijgt u in deze fase ook een offerte of voorstel waarbij de cv van de beoogde kandidaat deel van uit maakt.

 4. Kennismaking
  Als de match op papier gemaakt is volgt er een kennismakingsgesprek. Hier krijgt u een gesprek met de door ons voorgestelde kandidaat. U kunt naar eigen behoefte beoordelen of het klikt met deze persoon en of de voorgestelde kennis en vaardigheden voldoen aan de behoefte.

 5. Starten
  Als de match compleet is ondertekenen we de offerte en start de financial controller op de afgesproken datum.

Administratieve ondersteuning

Ondersteuning bij het opstellen van begroting, rapportages, jaarrekening, subsidieafrekeningen e.d.

Interim HR managers

EFK levert interim HR professionals die het verschil maken bij opdrachtgevers in de non-profit (zorg, gemeenten en onderwijs).

Begeleiding en Coaching

Het verzorgen van trainingen over auditing, verslaggeving, administratieve organisatie en interne beheersing, rechtmatigheid.

Invullen tijdelijke functies

Het tijdelijk invullen van financiële en controlfuncties op leidinggevend en uitvoerend niveau (interim-management).

Wat doet een Financial controller nog meer?

Een interim financial controller van EFK is iemand die meer doet binnen uw organisatie dan alleen zijn werkzaamheden. Het is zeker geen stoffige boekhouder zoals veel mensen vandaag de dag nog denken. Hij of zij is namelijk ook degene die een vertaalslag maakt van de relevante wet- en regelgeving naar de dagelijkse praktijk. Daarnaast is een financial controller iemand die financiele risico’s herkent en aankaart,  bewustzijn creëert binnen de organisatie en meedenkt over de strategie. Onze interim managers staan binnen uw organisatie en de organisatie echt een stap verder brengen. De financial controller kan belast met de overige financiële rapportages zoals:

 • Subsidieverantwoordingen,
 • Fiscale rapportage en aangiften zoals voor de loonbelasting en btw (omzetbelasting),
 • Een business case (zoals voor een investering om te bepalen of een investering terugverdiend kan worden en rendabel is),
 • Eindafrekeningen (zoals bij het verdelen van gezamenlijke kosten bij een samenwerking met een derde),
 • Informatie met betrekking tot projecten (zoals projectplanning, projectbegroting, projectverantwoording, tussentijdse projectrapportages) en dergelijke.

Het komt vaak voor dat een financial controller niet alleen zijn eigen werkzaamheden uitvoert. Wij zien vaak dat een financial controller ook leidinggevende taken heeft binnen de organisatie. Een financial controller heeft dan de verantwoordelijk voor de aansturing van bijvoorbeeld afdelingen of teams zoals planning en control, financiële administratie, salarisadministratie en dergelijke. Een verantwoordelijkheid die al onze financial controllers kunnen dragen. 

Financial Controllers bij EFK

Bent u op zoek naar een tijdelijke financial controller? Komt u handjes tekort? Wilt u extra controle uitoefenen om de kwaliteit te verbeteren? Zit u in een reorganisatie of wilt u een frisse blik van een externe controller? Dan bent u bij EFK aan het juiste adres. Met meer dan 20 jaar ervaring bieden wij de juiste financial controllers aan die aansluit bij uw organisatie.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand contact formulier in en we nemen snel contact met u op!

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vul onderstaand contact formulier in en we nemen snel contact met u op!

   Uw naam (verplicht)

   Uw e-mail (verplicht)

   Onderwerp

   Uw bericht